Algemene informatie borstvergroting

Redenen voor een borstvergroting

Overweegt u een borstvergroting? Maar weet u niet zeker of een dergelijke chirurgische ingreep iets voor u is? Weet dat u in ieder geval niet alleen bent. Al in 1890 werden de eerste borstvergrotingen uitgevoerd, maar deze brachten verregaande risico’s met zich mee. In de decennia hierna zijn steeds weer nieuwe methoden bedacht en uitgevoerd, variërend van het inbrengen van glazen bollen tot het inspuiten van vet dat elders in het lichaam is weggehaald. Pas in 1963 werd de eerste eerste siliconen borstimplantaat uitgevonden die de basis heeft gelegd voor de hedendaagse borstvergroting. Er kan dus zonder meer gesteld worden dat er al langere tijd vraag is naar dergelijke plastische chirurgie. Maar waarom kiezen veel vrouwen voor een borstvergroting? Hoewel dat voor iedereen natuurlijk persoonlijk is, is het wel mogelijk om de vragen in categorieën onder te verdelen.

U vindt uw borsten te klein

Wanneer een vrouw vindt dat haar borsten te klein zijn, dan kan dit zorgen voor onzekerheid en een laag gevoel van eigenwaarde. In films, series, videoclips, reclamecampagnes en fotoshoots wordt al geruime tijd veelvuldig gebruikgemaakt van modellen met een ‘perfect lichaam’, wat neerkomt op een slank lichaam met relatief grote borsten. Aangezien vrouwen hier al op jonge leeftijd mee in aanraking komen, dan kan dat ervoor zorgen dat zij zich minderwaardig voelen wanneer de groei van de eigen borsten achterwege blijft. Een borstvergroting wordt dan als de ideale oplossing gezien. Als de grootte van de borsten immers naar wens is, dan stijgt het gevoel van eigenwaarde toch ook?

Uw borsten zijn asymmetrisch

Is één van uw borsten groter dan de andere? Dan wordt gesproken van asymmetrie. Asymmetrische borsten | Borstvergroting EindhovenAsymmetrische borsten komen vaker voor dan dat u wellicht denkt. Wanneer een borst onderontwikkeld is ten opzichte van de andere borst kan dit zorgen voor een gevoel van onzekerheid, vooral als in uw favoriete bikini rondloopt. Middels een plastisch chirurgische ingreep zorgt Borstvergroting Eindhoven ervoor dat de borst die onderontwikkeld is qua vorm en grootte gelijk wordt aan de andere borst. Zo beschikt u over een symmetrisch paar borsten en past alle lingerie, kleding en badmode (weer) perfect.

U bent behoorlijk afgevallen

Bent u de afgelopen tijd flink afgevallen? Dat is goed om te horen! Helaas kan dat echter gevolgen hebben voor uw borsten. Vanwege het gewichtsverlies is het mogelijk dat uw borsten in grootte en stevigheid zijn afgenomen. Een borstvergroting zorgt er in dit geval voor dat uw borsten weer teruggebracht worden naar hun natuurlijke vorm.

Uw borsten zijn veranderd na uw zwangerschap

Als u zwanger bent, dan groeien uw borsten en worden zij steviger. Dit komt doordat er bloedvaten en melk wordt aangemaakt. Na de zwangerschap bestaat de kans echter dat uw borsten kleiner worden en aan stevigheid verliezen, met als gevolg dat zij gaan hangen. Bij onze borstvergrotingskliniek in Eindhoven kunnen wij er door middel van plastische chirurgie voor zorgen dat uw borsten weer de gewenste stevigheid en grootte hebben, waardoor u na uw zwangerschap weer over uw natuurlijke borsten beschikt.

Uw borst is geamputeerd ten gevolge van borstkanker

Wanneer iemand borstkanker heeft dan kan dit in sommige gevallen leiden tot een ablatie of een borstamputatie. Of een dergelijke ingreep nodig is of dat er een borstbesparende ingreep kan worden uitgevoerd verschilt van persoon tot persoon. Vroeger werd geadviseerd om pas vijf jaar na de borstamputatie een borst-reconstructie uit te voeren, maar met de kennis en de technologie die we nu in huis hebben is het mogelijk om een gelijktijdige borst-reconstructie uit te voeren. Dat wil zeggen dat er, gelijktijdig aan de borst-amputatie een borst-reconstructie plaats kan vinden.

Risico’s van een borstvergroting

Mogelijke complicaties

Hoewel de risico’s van een borstvergroting tegenwoordig gering zijn is een borstvergroting, net zoals elke chirurgische ingreep, niet geheel zonder risico en kunnen er bepaalde complicaties optreden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u last heeft van de effecten van uw narcose of de wond geïnfecteerd raakt.  Tevens kunt u de eerste dagen last hebben van zwellingen, bloedingen en pijn. Naast deze algemene mogelijke complicaties van een chirurgische ingreep, kent een borstvergroting enkele specifieke complicaties die op kunnen treden. Denk hierbij aan kapselsamentrekking, verschuiving van het implantaat en vouwen en rimpelvorming van het implantaat. Tijdens het intakegesprek wordt elk risico uiteraard uitvoerig toegelicht.

Wat u kunt doen om complicaties te voorkomen

U kunt zelf bepaalde dingen doen om complicaties te voorkomen. Roken en drinken hebben bijvoorbeeld een negatief effect op het genezingsproces. Een neveneffect van roken is dat wonden minder goed en snel genezen en dat kan leiden tot duidelijkere, blijvende littekens. Alcohol heeft een bloedverdunnende werking, wat ervoor zorgt dat de wonden open kunnen springen. Ook dit kan een negatief effect hebben op de mate waarin uw littekens zichtbaar blijven als u eenmaal volledig genezen bent. Vandaar dat wij adviseren om ruim een maand voor de borstvergroting te stoppen met roken en dat tot ruim een maand na de behandeling vol te houden. Tevens adviseert Borstvergroting Enschede u om een week van tevoren te stoppen met drinken en pas een kleine maand na uw ingreep, indien u dat wilt, weer alcohol te nuttigen.

U dient goed te beseffen dat een borstvergroting niet automatisch leidt tot een beter zelfbeeld, verhoogde eigenwaarde en meer zelfverzekerdheid. Als dat uw doel is, dan raden wij u aan om tevens goed naar uw huidige levensstijl te kijken, evenals het punt in uw leven waar u zich bevindt. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat vrouwen met een borstvergroting vaker zelfmoord plegen dan vrouwen zonder borstvergroting. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat vrouwen ook na de borstvergroting vaak onzeker blijven. Borstvergroting Enschede helpt u graag op weg, maar wij willen wel dat u deze paragraaf goed tot u laat doordringen.

Bent u, nu u meer algemene informatie over een borstvergroting heeft gelezen, nog steeds van mening dat u de chirurgische ingreep wilt ondergaan? Dan vertellen wij u graag meer over onze werkwijze.